Ta bort trädstubbar med grävmaskin

Ta bort trädstubbar med grävmaskin eller minigrävare Skåne

Efter att du har tagit bort ett träd står du kvar med en typiskt ful påminnelse, stubben. Trädstubbar är ett ögonsår, en snubbelrisk, och de kan locka till sig oönskade skadedjur som termiter eller till och med svampar och bakterier. Om den lämnas att helt enkelt förfalla och ruttna av sig själv, utan någon form av behandling, kan en stubbe ta upp till tio år att försvinna. När det kommer till att ruttna en trädstubbe i Oregon beror sönderfallshastigheten på många olika faktorer som trädslag, trädets storlek och klimat- och väderförhållanden.

Hos Hyra Grävmaskin Nu, utför vi bortförsel av stubbar, eller så kan du hyra vår grävmaskin till det och gära själv i Skåne, även om vi på grund av efterfrågan måste begränsa våra sliptjänster och bara kan erbjuda det till nuvarande trädservicekunder och inte som en fristående tjänst.

För att ta bort en stubbe kan du försöka ta tag i jobbet själv, även om stubbslipmaskiner är ganska tunga och kan vara svåra att använda ibland. Så hur blir man av med en stubbe då? Vad är det bästa sättet? Tja, svaret ligger i det ursprungliga förslaget att låta det ruttna bort, men gör det snabbt.

Hur ruttnar du en stubbe snabbt?

Det snabbaste sättet att ta bort en stubbe utan att använda en kvarn är den kemiska metoden. Genom att applicera kemikalier på hål som borrats i stubben påskyndar du den naturliga sönderfallsprocessen och de kvarvarande trädfibrerna och rötterna bryts ner snabbare. Det anses vara ett av de bästa sätten att ta bort en stubbe från din trädgård. För att använda denna metod skulle du vilja använda följande steg.

Börja på en torr dag eller efter ett antal torra dagar om möjligt. På så sätt kommer trädstubben att leta efter vätska och näringsämnen och suga upp kemikalierna snabbare.
Om du är kapabel, använd en motorsåg för att såga den återstående delen av trädet så nära marken som möjligt. Genom att göra detta kommer kemikalierna att ha mindre material att äta sig igenom. Motorsågar kan dock vara farliga, så se till att du alltid är försiktig, använd stövlar med ståltå och ögonskydd.


När trädstubben är så nära marken som du bekvämt kan få den att gå, borra ett antal hål i toppen av stubben och längs sidorna i riktning nedåt. Ju större borr desto bättre, och vart och ett av hålen bör vara några centimeter djupa.
Efter att ha borrat hålen i stubben kommer du att applicera kemikalierna som kommer att bryta ner det återstående virket. Oregon har strikta juridiska begränsningar för vilken typ av kemikalier du kan köpa för den här typen av projekt. Helst skulle du vilja ha ett handelsgödsel med hög kvävehalt, eftersom det ger dig de snabbaste resultaten, men kogödsel är också effektivt. Ett annat mer naturligt alternativ är Epsom salt. Det är också en kostnadseffektiv lösning eftersom en 19lbs-sida börjar på $10. Det har liknande upplösningsegenskaper som kväve men är ett mer organiskt tillvägagångssätt. När du har valt den kemikalie du ska använda, packa hålen med så mycket du kan.
Blötlägg sedan marken runt stubben och blöt toppen och sidorna av stubben. När stubben är våt, täck den med en plastpresenning för att fånga fukten runt stubben. Fukt är i slutändan det som hjälper kemikalierna att bryta ner träpartiklarna snabbare.


Nästa steg är att applicera kompost över toppen av plastpresenningen. Ekologisk kompost, som hö eller trädbark, är bäst för denna uppgift eftersom det kommer att behålla mer fukt och hjälpa till att hålla presenningen på plats.
Du kan använda stenar och stenar för att tynga ner presenningen ytterligare för att hålla den på plats, även om detta steg anses vara valfritt.
När du har slutfört alla dessa steg, ruttnar du officiellt en trädstubbe. Denna process är en påskyndande av naturen, och vi vet alla att naturen kan ta sin tid, så du bör förvänta dig att det kommer att ta lite tid att fungera. Hur kan du påskynda stubbrötaprocessen ännu mer? Du kan upprepa ruttningsstegen med jämna mellanrum om du märker att komposten har blivit torr.

Vill du ta bort en stubbe snabbt med en grävmaskin? Hyr minigrävmaskin hos oss i Skåne!

I slutändan är det snabbaste sättet att ta bort din stubbe och återställa din trädgård till en plan yta metoden för stubbslipning. Även om våra sliptjänster är begränsade, tveka inte att kontakta trädexperterna hos Hyra Grävmaskin Nu  om du är i behov av en trädborttagningstjänst i Skåne, eller om du vill få några stubbar borttagna. 

Spela video om Ta bort trädstubbar med grävmaskin

Seneste artikler

Nyheter & guides

I våran blogg så kan du läsa flera gör det själv projekt som du kan använda en grävmaskin till. Du kan såklart alltid hyra en grävmaskin hos Hyra Grävmasin Nu. 

Maskinen på service

Hej, just nu är det inte möjligt att boka maskinen, den är på reparation och vi inväntar reservdelar.