Gräva pool med minigrävare själv

Gräva pool med minigrävare själv

Hur gräver man en pool med grävmaskin eller minigrävare?

När du väl har bestämt dig för designen och formen på din ovanjordspool, måste området där du eller din poolbyggare ska placera ovanjordspoolen förbereda.

Steg 1: Placering og hyr en grävmaskin eller minigrävare
Det första steget är att bestämma var du vill placera poolen på bakgården. Titta noga på marken där du planerar att placera poolen. Observera eventuella stenar eller annat skräp på marken. Notera avståndet mellan detta område och andra föremål på bakgården som träd och växter.

Steg 2: Rengör området
Ta bort alla föremål som kan göra det svårt att säkra en ordentlig grund för poolen. Vassa stenar bör rensas bort, liksom alla föremål som gamla verktyg eller jordbruksredskap som kan sticka hål i poolens sidor.

Backyard Swimming Pool Planering Area
Steg 3: Mät
Mät diametern på utrymmet där du planerar att placera poolen ovan jord. Markera detta område med en bit snöre eller måttband. Placera en sten eller annat tungt föremål för att förhindra att snöret blåser bort. Noggrann planering är viktigt. Du kan ändra dig senare, men det blir väldigt svårt att göra om det här området när du väl börjat gräva.

Steg 4: Börja gräva poolen
Använd spadar för att gräva området där du vill placera poolen. Ta bort smutsen till en hög där du kan köra bort den senare. Använd större spadar för att ta bort mycket av smutsen vid behov och mindre spadar för mer detaljerat arbete. Mät djupet på hålet du har skapat. Hålet bör vara cirka två tum djupt för bästa poolplacering.

Traktor som transporterar smuts för installation av pool
Steg 5: Jämna ut poolhålet
Använd nivåer för att avgöra om hålet du har grävt är plant. Nivån ska indikera om hålet är enhetligt stort. När du märker avvikelser, gräv lite mer. Du kan också använda en slang för att blöta marken och hjälpa till att dämpa eventuellt damm som kan ha samlats när du grävde hålet. Damm kan göra det svårt att avgöra om hålet är plant.

Steg 6: Vänta 24 timmar
När du har grävt klart hålet, lämna det ifred i 24 timmar. Detta hjälper dig att avgöra om hålet är helt plant. Kontrollera hålet nästa dag för att se till att det är plant, och du kan börja placera poolen ovanför marken ovanpå området.

Hur lång tid skulle det ta att gräva en pool med spade?

Nyckeln är att bestämma poolens volym och tiden för en enda scoop-toss.

Vad sägs om en uppskattning? Låt oss uppskatta hur lång tid det skulle ta en mestadels normal människa att gräva fram detta. Detta är ett bra exempel på uppskattningars kraft. Jag behöver inte få ett exakt värde (och om det var exakt skulle det egentligen inte vara en uppskattning). Men om jag får en byggtid på 10 timmar verkar det som något jag skulle kunna göra. En byggtid på 1 000 timmar skulle ta en personmånader att bygga. Okej, låt oss göra det här och se vad vi får.

Det finns ett par delar till denna uppskattning. Först är det volymen. Hur stor är mängden smuts som behöver tas bort? Detta är inte en särskilt svår uppskattning. Jag behöver bara längden, bredden och höjden på hålet för att beräkna volymen. För det andra är volymen per ”scoop”. Lägg märke till att killen gräver lite och sedan samlar skräpet för att kasta ut det. Om jag vet volymen och tiden per skopa kan jag hitta antalet skopor och därmed den totala grävtiden. Det är planen.

Jag ska börja med total volym eftersom det är det enklaste. När man tittar på videon ser det ut som att den har ett medeldjup på 2 meter med en längd på 4 meter och en bredd på 3 meter. Det ger den totala volymen 24 kubikmeter. Oroa dig inte, jag kommer att inkludera mina beräkningar som en pythonkod nedan så att du kan göra dina egna uppskattningar.

Nu till scoop volym och tid. Anta att jag bara betraktar volymen i en enda ”kastning”. Detta är ungefär en platt cylinder av smuts. Bara med mina egna händer kommer jag att säga att diametern på denna smuts är cirka 20 cm med ett djup på 10 cm (båda är på den stora sidan av min uppskattning). Om jag omvandlar dessa värden till meter kan jag använda följande ekvation för volymen av en cylinder.

Med mina uppskattningar får jag en smutskastningsvolym på 3,14 x 10-3 m3. Om det verkar litet så är det för att det är det. Kom ihåg att 1 kubikmeter är en låda som är en meter lång på varje sida. Så, hur många skopor skulle det ta för att få ut det hela? Antalet skopor är bara den totala volymen delat med volymen av en skopa. Det är 7 639 skopor.

Hur är det med tiden? Låt oss dela smutskastningen i tre delar. Först grävandet. För det andra, ösandet. För det tredje, kasta ut smutsen ur hålet. Denna tredje del kan också innebära att du flyttar runt (så att du kan komma till kanten av hålet). När jag tittar på videon får jag följande uppskattade tider för en scoop:

Grävtid = 10 sekunder.
Scooptid = 6 sekunder.
Kasttid = 3 sekunder.


Detta ger den totala tiden för en scoop-toss på 19 sekunder. Det tycker jag är väldigt generöst. Nu behöver jag bara multiplicera antalet skopor och tiden per skopa. Detta sätter den totala grävtiden till 1,45 x 105 sekunder eller 40 timmar. Ja, det är en hel arbetsvecka. Ingen övertid.

Som jag sa, här är mina beräkningar (ifall du vill ändra dem).

Men nu till den ursprungliga frågan som jag hade. Är detta ens möjligt för en person? Grävde den här snubben verkligen ur hålet och gjorde allt själv? Jag ska säga att det är möjligt. Han kunde göra detta på en vecka. OK, det kanske skulle ta 3 veckor eller kanske bara 4 dagar om du har olika uppskattningar. Det kommer helt klart att ta mer än bara en dag. Min gissning är att detta slutfördes under ett par dagar, men jag misstänker att han hade hjälp av några andra. Men det är helt rimligt att han gjorde det själv.

Nu kan du se kraften i en uppskattning. Det är inte svårt och du kan få ett väldigt grovt svar. Grova svar kan fortfarande berätta en hel del om ett problem. I det här fallet kan jag gå vidare och få ett mer exakt grävtidsvärde om jag ville bygga en av dessa pool-house saker själv. Om min uppskattning hade varit 1 000 timmar skulle jag bara gå därifrån.

Seneste artikler

Nyheter & guides

I våran blogg så kan du läsa flera gör det själv projekt som du kan använda en grävmaskin till. Du kan såklart alltid hyra en grävmaskin hos Hyra Grävmasin Nu. 

Maskinen på service

Hej, just nu är det inte möjligt att boka maskinen, den är på reparation och vi inväntar reservdelar.