Grävt av kabel – Vår elinstallatör kan hjälpa dig

Grävt av kabel - Vår elinstallatör kan hjälpa dig

Grävt av eller in i en kabel? Ingen stress vi kan lösa hela problemet för dig!

Varje dag händer det att någon kommer för att gräva en kabel av ett kabel eller en ledning i Sverige. 

Många gånger täcker din försäkring om du har grävt in i en elledning, eller av en kabel och därför är bara självrisken det pris som du ska betala.

Om du grävt av ett kabel och inte är försäkrad så kan det bli en dyr affär då du förmodligen kommer behöva kontakta både en utryckningsgrävare och en behöring elektriker för att åtgärda skadan. Men om du bor i sSkåne och har grävt av kabel i jorden så kan vi klara hela skadan då vi är en del av Norh som är ett behörigt elektrikerfirma både i Sverige och i Danmark. 

Vad kostar det att gräva av kabel eller ledning i jorden?

Att gräva över en kabel och få skadan på kabel, fibernät eller en sladd akut reparerad utan försäkring kan därför kosta allt från 17 000 upp till 80 000 kronor.

Om ni som hyresgäster har grävt över ett kabel och inte har tecknat en försäkring så finns det givetvis ingen försäkring att täcka. Har du tur så har ägaren ledningstäckning, som täcker om du har grävt ett hål i en ledning eller i fibernätet. Skulle olyckan vara framme kan skadan endast täckas av en utökad försäkring, t.ex. en försäkring som tecknas inom ett byggprojekt.

Det är betydligt dyrare att gräva en kabel över helgen en söndag en vid t.ex. än tisdag morgon då de flesta elektriker och gräventreprenörer är på jobbet.

Vad ska jag göra om jag har grävt sönder en kabel, elledning, fibernät eller elkabel?

Om strömbrytaren (HPFI-reläet) inte har reagerat på felet, stäng först av all ström i din växel och ring sedan en lokal behördig elektriker (du kan ringa till oss om du bor i Skåne).

Du får hjälp att vidga hålet av vår minigrävmaskin och en elektriker eller en legitimerad elektriker reparerar kabeln under jord. Du får även hjälp med att hantera ärendet med ditt försäkringsbolag.

Grävt av kabel - Vår elinstallatör kan hjälpa dig

Seneste artikler

Nyheter & guides

I våran blogg så kan du läsa flera gör det själv projekt som du kan använda en grävmaskin till. Du kan såklart alltid hyra en grävmaskin hos Hyra Grävmasin Nu. 

Maskinen på service

Hej, just nu är det inte möjligt att boka maskinen, den är på reparation och vi inväntar reservdelar.